Sjaal voor de kathedraal

0
3120

Bedoeling van de actie 

Vanuit IJD Brugge en heel wat jongerengroepen, scholen, instellingen, jeugdbewegingen – en al wie wil meedoen -, is er een nieuwe actie in het kader van de Warmste Week van Studio Brussel. Via heel wat plaatselijke activiteiten breien ze samen een gigantische “sjaal voor de kathedraal”, een sjaal van 350 meter lang. Ze laten zich sponsoren in deze “breiathlon” en steunen zo 3 goede doelen. Op zaterdag 2 december komen ze om 16.00 u. in de kathedraal van Brugge samen voor een adventsviering en daarna knopen ze de sjaal rond de kathedraal. Later verdelen ze de sjaal in kleinere stukken en schenken we dekens aan vluchtelingen. 

Goede doelen 

De Takel Oostende  

is een onderdeel van Jeugdhulp Don Bosco Vlaanderen vzw. In de werking in Oostende bestaan drie afdelingen waar enkele Salesianen samen met vrijwilligers kinderen en jongeren nabij willen zijn. Het dagcentrum begeleidt en ondersteunt 12 kinderen en jongeren en hun gezin. Het jeugdhuis is een vrijetijdswerking voor jongeren tussen 12 en 25 jaar. Voor de crisisopvang zijn er twee kamers beschikbaar voor jongeren tussen 12 en 18 jaar.  

Tejo Brugge – Oostende – Kortrijk 

TEJO biedt laagdrempelige, therapeutische ondersteuning aan jongeren tussen 10 en 20 jaar, kortdurend, quasi onmiddellijk, anoniem, en gratis. De dienstverlening gebeurt door professionele therapeuten op vrijwillige basis. De therapie heeft als hoofddoelstelling de jongeren te deblokkeren en hen opnieuw in hun kracht te zetten. Op die manier komt TEJO preventief tegemoet aan dringende hulpvragen zodat de probleemsituatie niet verder escaleert en de jongeren in een vroeg stadium geholpen worden. 

De Zonnebloemblaadjes 

gaan jaarlijks op kamp met ongeveer 70 kinderen, 60 begeleiders en een 20-tal losse medewerkers, verspreid heel ons bisdom. De groep wil kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar met een fysieke beperking een aantal onvergetelijke vakantiedagen geven. Daarnaast wil deze groep jonge mensen motiveren om zich in te zetten voor anderen. 

 

Breiafspraken 

Het is de bedoeling stukken van 40 cm breed en 2 meter lang te brein. Daarbij gebruikt men een breipriem tussen nummer 6 en 10. Er wordt enkel met een rechtse steek gebreid. De stukken mogen uit verschillende kleuren bestaan. Alle nodige praktische informatie rond het breien vind je op de website www.sjaalvoordekathedraal.be. 

 

Planning 

  • 1 sept – 18 nov:plaatselijke breiacties 
  • 1 nov – 18 nov: binnenbrengen gebreide stukken in het bisschopshuis (H. Geeststraat 4, Brugge),  bij IJD Brugge (Bosdreef 4, Torhout) of bij KSA Noordzeegouw (Dwarsweg 1, Gullegem) 
  • 18 nov – 1 dec:stukken worden aan elkaar genaaid tot één lange sjaal 
  • 2 dec:Adventsviering + knopen van de sjaal + ontmoetingsmoment voor alle medewerkers 
  • 20 dec:Tijdens de Warmste Week gaan we samen naar Puyenbroeck 
  • Nadien:dekens maken en aan de vluchtelingen overhandigen 

meer info

www.sjaalvoordekathedraal.be. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here